Jelenlegi hely

A Star Trac bemutatja az izokinetikus ellenállású Turbo Trainer-t

A STAR TRAC BEMUTATJA AZ IZOKINETIKUS ELLENÁLLÁSÚ TURBO TRAINER-T, FITNESZKLUBOK SZÁMÁRA TERVEZVE

A Star Trac, mint a professzionális fitneszgép gyártás egyik piacvezetője, megalkotta a légellenállásos Turbo Trainer-t, amely egyidejűleg biztosítja az alsó és felsőtest edzését az izokinetikus ellenállási mechanizmusnak és a speciális kialakításának köszönhetően. A fordulatszám emelkedésével a lendkerékre szerelt lapátok a felhasználó erőfeszítésével azonos mértékben préselik ki a levegőt, ezáltal egyedülállóan motiváló és kihívást jelentő edzésélményt biztosít, állóképességtől és edzettségi szinttől függetlenül.

„A légellenállásos technológia sokat fejlődött az elmúlt években, valamint a népszerűsége a hasonló gépeknek is igencsak megnőtt, mivel ezekkel az eszközökkel tökéletesen ki lehet egészíteni a Cross Fit és más, nagy intenzitású edzéseket”, mondja Michael Bruno, a Core Health and Fitness alapítója, valamint a Star Trac tulajdonosa. „A Turbo Trainer-rel a Star Trac megragadja a lehetőséget és a cardio edzés olyan formájában kínálja fel a megoldást a sportolók és mozogni vágyók számára, amely már bizonyított a maximális hatékonyság tekintetében. Természetesen a Turbo Trainer is rendelkezik a Star Trac cardio gépektől már jól megszokott és remek felhasználóbarát megoldásokkal.”

A Star Trac alapkoncepciója egy olyan légellenállásos gép megalkotása volt, amely tökéletesen kiegészíti bármilyen fitneszterem gépparkját, illeszkedik minden edzésprogramhoz és egyénre szabható edzéslehetőség biztosít minden felhasználó számára. Mivel az ellenállás a felhasználó erőkifejtése szerint változik, a gép alacsony terhelést nyújt a rehabilitációban résztvevők számára, ugyanakkor nagy intenzitású és magas pulzusszámú edzést eredményez akár a profi sportolók számára is. A Turbo Trainer kialakítása lehetővé teszi az alsó- és felsőtest egyidejű, vagy akár szeparált edzését, ezért ideális lábsérülések, illetve kizárólag a felső testet célzó edzések estén is.

A légellenállás alkalmazása fitneszeszközök esetében abszolút nem új keletű. Több évvel ezelőtt már léteztek különböző légellenállásos fitneszberendezések, viszont ezek viszonylag alacsony terhelhetőséggel rendelkeztek, így rehabilitációs, esetleg nagyobb intenzitású, gyors, de rövid edzésre alkalmasak voltak, viszont az egész napos fitnesztermi igénybevételnek nem álltak ellen hosszú távon. A Star Trac ezen változtatott a Turbo Trainer-rel, ugyanis ez egy abszolút professzionális felhasználásra tervezett eszköz, így akár egy nagy forgalmú fitneszteremben is tökéletesen és megbízhatóan helyt tud állni hosszú távon, egyaránt kiszolgálva a kezdő felhasználókat, vagy akár a professzionális sportolókat.

A kompakt, generátorral ellátott Turbo Trainer a Star Trac többi cardio gépéhez hasonlóan maximálisan felhasználóbarát és a használata magától értetődő. A kijelző a generátor által a hajtáskor termelt energiát használja, így nem igényel külső áramforrást. Egyidejűleg jelenik meg a konzolon az eltelt edzésidő, a megtett távolság, a felhasznált kalóriamennyiség, a fordulatszám, valamint mellöves pulzusmérő használata esetén az aktuális pulzusszám. A Turbo Trainer teljes kereskedelmi felhasználásban érvényes garanciával van ellátva, így napi használati ideje nincs korlátozva, legyen szó fitnesztermi, esetleg bármilyen rehabilitációs egységben történő felhasználásról.